TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTIPrema smjernicama Europske unije iz 2007. g. svi mediji za gašenje na bazi halokarbonskih plinova (HFC) među kojima je i FM-200 napuštaju se i zabranjuju za upotrebu nakon 2010. g.! FirePro® generatori aerosola su tehnologija budućnosti ne samo zbog svojih komparativnih prednosti nego i zbog trenutno važećih zakonskih normi unutar EU.

—KOMPAKTNOST – EFIKASNIJI SU I AKTIVNIJI od bilo kojeg postojećeg konvencionalnog sustava. Već 40-90 grama aktivne tvari u FirePro® Generatoru aerosola za gašenje požara dovoljno je za zaštitu 1 m3 prostora u usporedbi sa 200-300 grama Halona, 400 ili više grama drugih halokarbonskih plinova ili 700-1500 grama CO2. Ujedno, FirePro® omogućava gašenje požara na mjestima koja se do sada nisu mogla štititi, zahvaljujući modelima malih internih generatora za lokalnu zaštitu unutar uređaja.

—EKOLOŠKI UTJECAJ I NEŠKODLJIVOST - FirePro® je potpuno zeleni proizvod – ne oštećuje ozonski sloj, ne utječe na globalno zatopljenje, potpuno je neškodljiv za ljude, životinje, biljke, mikroorganizme, opremu i okolinu, gasi bez oduzimanja kisika, nije korozivan te nema nikakvih ograničenja ni posebnih uvjeta i troškova deponiranja po isteku životnog vijeka.

— BEZ TLAČNIH POSUDAFirePro® generatori aerosola nisu pod tlakom i samim time mogu biti u blizini, ili još bolje u središtu požara bez ikakve opasnosti (za razliku od drugih medija, koji se nalaze u bocama pod tlakom i samim time podliježu svim ograničenjima kod upotrebe zbog temperature i tlaka).

EKONOMIČNOST/UŠTEDEFirePro® donosi brojne i značajne uštede u svim fazama korištenja: od projektiranja do održavanja i demontaže.

projektiranje
– nije više potreban strojarski projekt
– nije više potreban arhitektonski projekt strojarnice ili spremišta za boce
– instalacija i montaža
– jednostavna, brza i jeftina montaža bez cijevi, tlačnih boca, mlaznica, ventila…
– jednostavna, brza i jeftina zamjena na licu mjesta nakon upotrebe…
– ušteda prostora zbog malih dimenzija
– eksploatacija i održavanje
– opcija selektivne aktivacije i aktivacije unutar uređaja umjesto cijelog sustava
– jednostavno, brzo i jeftino održavanje (praktično samo elektro-instalacija)
– nema troškova tlačne probe i dopunjavanja medija
– dug životni vijek (min. 15 g u sobnim uvjetima)
– nema troškova deponiranja nakon isteka trajanja
– estetski ugodna izvedba bez cijevi, boca, bez bušenja zidova, stropova, podova

POUZDANOST 100%FirePro® generatori aerosola za gašenje požara zbog manjeg broja komponenti i nepostojanja mehaničkih dijelova imaju povećanu pouzdanost ukupnog sustava. Ujedno, zbog samoaktivacije na 300 C stupnjeva, FirePro®generatori aerosola su potpuno neovisni o vanjskom izvoru električnog napajanja ili tlaka te ne mogu zatajiti čak ni u slučaju kvara na svim sustavima za aktivaciju!

— MODULARNOST – proširenje FirePro® sustava zbog npr. proširenja prostora ili zbog promjene uvjeta ili zahtjeva za gašenje, moguće je izvesti brzo, jednostavno, i jeftino, ne ometajući pri tome ostale aktivnosti u prostoru.

— 5 GODIŠNJE JAMSTVO – na sve FirePro® generatore dajemo 5 godina jamstva.

OSIGURANJE – kompanija FirePro® ima policu osiguranja iz djelatnosti za vlastitu tvrtku i djelatnike kao i za treću stranu koja pokriva štetu do 750.000,00 € po štetnom događaju, odnosno 1.500.000,00 € kumulativno u godinu dana.