FirePro generatori aerosola

FirePro generatori proizvode se u više modela, čija primjena je ovisna od namjene i veličine štićenog prostora. Kućišta generatora aerosola se izvode u cilindričnom ili kvadratnom obliku, različitih dimenzija ovisno o kapacitetu aktivne tvari za gašenje. Cilindrična kućišta se izrađuju od nehrđajućeg čelika (inox) dok se kvadratna kućišta izrađuju od obojanog čeličnog lima i od nehrđajućeg čelika (inox).
Ponuda FirePro generatora počinje sa najmanjim modelom FP-20 koji sadrži 20 g. aktivne tvari i namijenjen je za gašenje unutar uređaja (npr.upravljačkog ili razvodnog ormarića) i završava sa modelom FP-5700 koji sadrži 5.700 g. aktivne tvari i namijenjen je za gašenje požara u većim prostorima.

Cilindrični generatori
Kvadratni generatori
HERO generatori
ATEX generatori
Velex sustav

FirePro generatori aerosola za gašenje požara koriste aktivnu tvar, koja se nakon aktiviranja pretvara u brzo ekspandirajući i vrlo aktivan i učinkovit aerosol za gašenje vatre. Aerosol koji nastaje sprječava gorenje i gasi vatru, ne oduzimajući pri tome kisik i ne pothlađujući požarište, već sprječava kemijske reakcije gorenja na molekularnoj razini. Čestice kalijevih spojeva mikronske veličine ostaju raspršene u prostoru relativno dugo vremena, što im omogućuje slobodno širenje prostorom zbog prirodnog strujanja izazvanog gorenjem. Ovo dodatno pojačava njihovu učinkovitost u procesu gašenja.