Švedska vatrogasna postrojba se odlučila za FirePro®!

Zašto su FirePro® proizvodi sa ručnom aktivacijom tako popularni među švedskim vatrogascima?

Richard Qvarfell iz švedske firme X-fire AB, koja je distributer FirePro® proizvoda objašnjava:

Švedska ima jedne od najbržih i najučinkovitijih vatrogasaca, što je od presudne važnosti, kako za osiguravajuće kuće, industriju, tako i za minimiziranje štete i sprječavanje gubitaka života. Požar je u današnje vrijeme drugačiji nego nekada; svugdje je prisutno puno elektronike i lako zapaljivih materijala, što pridonosi puno lakšem nastanku ali i širenju požara. Stoga moramo biti brzi, učinkoviti i efektivni. Potrebno je vrlo brzo djelovati u snižavanju temperature vatre, kako bi dobili na vremenu dok ne stigne adekvatna pomoć.

Potreban nam je učinkovit način gašenja, bez šteta nastalih korištenjem vode; FirePro® FP-1000M (1000 g. neto mase aktivne tvari – aerosola) je odličan način za borbu protiv vatre s otvorenim plamenom, i jedno od najučinkovitijih sredstva za gašenje po težini aktivne tvari (99.32 g aerosola po kubnom metru za A klasu požara – sa uključenim sigurnosnim faktorom od 30 %).

Model FP-1000M se sastoji od dva izlaza koji omogućavaju vrlo brzo raspršenje aerosola u prostor, gdje daljina pražnjenja iznosi 3 metra. Aktivira se povlačenjem sigurnosnog (aktivacijskog) prstena, što pokreće kemijski aktivator. U slučaju potpunog otkazivanja kemijskog aktivatora, apsolutnu pouzdanost jamči samoaktivacija aktivne tvari na temperaturi od 300 °C. Ovaj način gašenja požara omogućava vrlo brzo snižavanje temperature otvorene vatre (primjerice u zgradama) sa 400/600 °C na 60/70 °C u svega 3-7 minuta. Osim toga, vatrogascu je daleko lakše, brže i sigurnije ugasiti vatru, a samim time i pristupiti do ljudi zaglavljenih u požaru, izlažući se puno manjem riziku. FirePro® aerosol gasi vatru na molekularnoj razini kemijskim putem, uklanjajući slobodne radikale koji omogućuju širenje vatre, ne uklanjajući kisik.


Posljednje vijesti

firepro sustav gasenje pozara
Zaštita elektro ormara u turističkom naselju Girandella – Valamar
firepro sustav gasenje pozara
Zaštita elektro ormara u objektu medicinsko rehabilitacijskog centra
firepro sustav gasenje pozara
Servisni brod za norvešku štićen FirePro® sustavom!
firepro sustav gasenje pozara
Engleski trajekt opremljen FirePro® sustavom

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas.